Conducerea Unitatii
 

A.G.A. este reprezentata de toti membrii Consiliului Local Timisoara. 

Consiliul de Administratie este format din 7 membri:

BOGDAN CIPRIAN – presedinte CA

NASLEU IOAN - membru

┼×TEFAN VICTOR – membru

BOBIC NARCIS-SABIN – membru

NAPAU LUMINITA - GABRIELA – membru 


CALESCU MIHAELA-MARIA – membru

IEPAN FLAVIU-NELU - membru

Informatii generale
Istoric

 

S.C.Piete S.A a luat fiinta in anul 1991 ca Regie Autonoma de Administare a Pietelor, Targurilor si Oboarelor, iar de la 01.01.1998 s-a transformat din R.A. in S.C. in baza Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 30/1997.

In prezent este o societate comerciala  timisoreana de prestigiu  care isi desfasoara cu succes activitatea in:

 • administrarea, dezvoltarea, intretinerea si  functionarea pietelor agroalimentare;
 • comertul  en gros si en detail cu produse agricole si alimentare, administrarea si inchirierea spatiilor  comerciale destinate vanzarilor fructelor, legumelor, vegetalelor, produselor de uz casnic, produselor mestesugaresti, florilor, carnii, produselor fast-food, pestelui si produselor care se vand ocazional.


In acest sens, S.C Piete S.A se angajeaza pentru imbunatatirea permanenta a serviciilor furnizate in functie de nevoile clientilor si colaboratorilor sai.


Avand in administrare 11 piete si  o piata de gros  Timisoara, societatea se angajeaza de asemenea pentru conformarea cu cerintele legale aplicate activitatii sale.

Elemente de identificare a companiei


 

Cod fiscal: RO 2487361

Nr.Reg.Com.: J35/751/1991

Cont B.C.R.: RO52 RNCB 0249 0492 7723 0001

Forma juridica: Persoana Juridica Romana, Societate pe actiuni, Actionar unic Consiliul Local Timisoara

Misiune si valori (Principii)

Misiunea  societatii este sa isi indeplineasca cu promptitudine si eficienta activitarea desfasurata in beneficiul tuturor colaboratorilor si partenerilor de afaceri. Satisfactia clientilor este obiectivul nostru numarul 1.

Obiectivele noastre sunt: Comercial

 • monitorizarea cerintelor clientilor in scopul imbunatatirii continue a calitatii serviciilor oferite acestora
 • realizarea lucrarilor de extindere si modernizare a pietelor
 • rezolvarea operativa a recomandarii de la client
 • imbunatatirea sistemului de management al calitatii si de mediu

 
Social

 • crearea mai multor locuri de munca
Principiile pe care ne ghidam sunt:

 

 • Orientare catre client: Ne dorim ca cei care lucreaza cu noi sa fie multumiti.
 • Angajament: Ne angajam sa facem tot posibilul pentru a indeplini nevoile celor care lucreaza cu noi si pentru a pastra o colaborare de durata, benefica pentru ambele parti. 
 • Respect: Respectam companiile si oamenii cu care lucram pentru ca  mizam pe faptul ca, repectandu-i pe cei din jurul tau, vei primi inapoi acelasi lucru.
 • Integritate: Etica si corectitudinea caracterizeaza o relatie de calitate. Pretuim aceste valori pentru ca le oferim la randul nostru.
Piete

Piata  Iosefin reprezinta una dintre pietele  care a trecut recent printr-un proces de modernizare. Proiectul prevede o piata agro-alimentara de cartier, intr-o cladire cu parter, mezanin si doua etaje. 

La subsol este amplasata zona de servicii, cu 12 boxe pentru depozitare temporara a marfurilor, depozit general, incapere cu  rezervor de apa si statia de pompe, incapere pentru Post Trafo si zona de grupuri sanitare, accesibila publicului.

La parter se gaseste o zona de comert si desfacere marfa cu o platforma libera cu circa 250 de mese pentru comercializarea de zarzavaturi, legume si fructe, cuve si fantani pentru spalarea zarzavaturilor, legumelor si fructelor, doua scari, un lift panoramic pentru persoane, doua lifturi pentru marfa, doua lifturi pentru marfa/persoane, scara de serviciu, grup sanitar pentru persoane cu handicap.
In zona de deservire va exista: incapere aprovizionare cu marfa, incapare colectare/depozitare deseuri, incapere depozitare cantare.

La nivelul supantei este amplasata o zona de comert/desfacere marfa cu 28 de spatii/unitati separate prin pereti de grilaj metalic (loc de expunere si comercializare pentru flori si fructe), sectorul  pentru vanzare de cereale cu opt unitati si  sectorul  pentru vanzare cu zece unitati,  doua scari, 1 lift panoramic pentru persoane, terasa vanzare /expunere flori pe timp favorabil, un punct de apa pentru sectorul de flori si unul pentru sectorul de peste/cereale. In zona  de serviciu: spatiu aprovizionare marfa  cu doua lifturi si spatiu de colectare/depozitare deseuri, vestiare, un depozit, scara si doua lifturi de serviciu pentru marfa/persoane.

La etajul intai proiectul prevede o zona de comert/desfacere marfa cu 32 spatii/unitati pentru comercializare de produse proaspete (lactate, carne si produse derivate).

Fiecare unitate este prevazuta cu un mic vestiar cu chiuveta, terasa vanzare/expunere pe timp favorabil, doua scari, un lift panoramic pentru persoane, o fantana. La etajul al doilea este zona de comert/desfacere marfa pentru sectorul de alimentatie publica cu 12 spatii/unitati  aferente, 22 spatii pentru comercializare de marfuri nealimentare de uz casnic si gospodaresc, doua scari, un lift panoramic pentru persoane, o fantana.

Fiecare din unitatile de vanzare de la sectorul alimentatie publica va fi legata la alimentare cu apa (chiuvete individuale), la canalizare si vor fi prevazute separat cu alimentare cu energie electrica.

In momentul  actual se lucreaza continuu pentru ducerea la capat a tuturor obiectivelor legate de acest proiect.


Piata 700
  este recunoscuta ca piata agro-alimentara, dar in special pentru piata de flori.

Piata este prevazuta cu rafturi pentru flori, mese, platouri  si vitrine frigorifice  pozitionate in halele din zona si in afara acestora.

Piata de gros
Pe artera de acces in Timisoara dinspre localitatea Jimbolia, respectiv punctul de trecere al frontierei, pe un teren cu suprafata de 2,46 ha (cu posibilitati de extindere) aflat in proprietatea municipiului Timisoara, cuprins in cadrul unei zone cu mare dinamica de dezvoltare urbana, a fost construita a doua PIATA DE GROS din Romania, dupa cea de la Bucuresti.

Piata de Gros Timisoara reprezinta principalul punct de desfacere si sprijin pentru producatori agricoli organizati in exploatatii agricole, pentru intreaga zona de vest a tarii si zonei transfrontaliera cu Ungaria si Serbia .La momentul actual exista spatii dotate modern pentru ca vanzatorii sa isi poata desfasura lucrul in conditii maxime de igiena si confort.

Piata de Gros Timisoara, a fost data in folosinta in august 2006. Suprafata totala a pietei este de 2,46 ha. Valoarea totala a investitiei este de 3,6 mil. Euro, din care 2,5 mil. reprezinta contributia guvernului Germaniei printr-un credit Garant acordat Consiliului Local Timisoara, iar restul de 1,1 mil. Euro este contributia proprie a Municipiului.

Piata de Gros Timisoara a fost concesionata pe o perioada de 30 de ani catre S.C. Piete S.A. Timisoara cu o redeventa anuala de 115.000 Euro, S.C. Piete S.A. mai are in are in administrare inca 10 piete de retail, tot concesionate de catre Consiliul Local.

La momentul darii in folosinta au existat urmatoarele spatii comerciale:

 • o hala comerciala cu rampa, cu 24 boxe a cate 58 mp fiecare
 • doua copertine cu 20 si respectiv 12 locuri de vanzare
 • 16 chioscuri in 4 baterii de cate 4 chioscuri
 • 1 restaurant


Ulterior, in anul 2009, prima copertina a fost inchisa in lateral, transformand-o intr-o hala cu 20 de boxe a cate 24 mp fiecare, din fondurile proprii ale societatii.

In anul 2010 s-au construit 25 de chioscuri din care 15 chioscuri sunt in proprietatea S.C. Piete S.A. Timisoara, iar 10 sunt in proprietatea comerciantilor, acestia achitand o taxa de amplasament pe teritoriul pietei.

Facand o centralizare a suprafetei comerciale inchiriate, rezulta urmatoarele:

 • 24 boxe x 58 mp = 1392 mp
 • 16 chioscuri x 10 mp = 160 mp
 • 20 boxe x 24 mp = 480 mp
 • 25 chioscuri x 21 mp = 525 mp
 • 85 comercianti = total suprafata inchiriata = 2557 mp


Pe langa spatiile inchise, inchiriate in proportie de 100%, mai sunt inchiriate sau taxate cu ziua si locuri pe platou a caror suprafata difera in functie de sezon.

In anul 2013 s-a finalizat si un proiect transfrontalier, impreuna cu Piata de Gros SZEGED.Prin acest proiect s-au realizat urmatoarele:

a)Un numar de 18 boxe, pentru comercializare de legume-fructe, destinate special, in mod gratuit, producatorilor particulari din jud. Timis si producatorilor din SZEGED.
b)Sistem de supraveghere video.
c)Sistem informational privind preturile practicate in cele doua piete.
d)Acces auto pe baza de cartela.